Bijscholing fotografie met meester Jan

Meester Jan is zeker bekend bij alle Merodekinderen, want hij komt regelmatig in alle klassen eens lesgeven. Zo leert hij de kinderen een presentatie maken of een mindmap of hij komt met hen een waterraket maken of een maanlander ineen knutselen.

Meester Jan leert niet alleen nieuwe dingen aan aan onze kinderen, maar ook aan de juffen en meesters. Zo leerden we dit jaar hoe we een artikel en foto’s konden zetten op onze nieuwe schoolwebsite, hoe we zelf een Google presentatie moeten maken of hoe we kinderen vanop afstand via Google classroom toch nieuwe dingen kunnen aanleren (en dat hadden we tijdens het afgelopen coronajaar zeker nodig!).

Tijdens de laatste bijscholing van dit schooljaar legde meester Jan in drie sessies uit hoe je mooie foto’s met je smartphone kan maken en hoe je die kan bewerken. Twee avonden volgden we dit online en één avond trokken we met enkele collega’s naar het Brilschanspark om daar “moeilijke” foto-opdrachten uit te voeren. We stelden een raster in op onze smartphone en moesten erop letten dat onze horizon horizontaal stond en niet schuin, dat een persoon of object op een snijpunt van rasterlijnen stond, dat we lijnen in het landschap zo moesten fotograferen dat ze leiden naar het onderwerp, enz. Dit was soms om te lachen (op je buik in het gras of hoog op een paaltje om het vogelperspectief uit te proberen) of om niet te lachen als er een close up foto werd genomen (en je merkte dat je toch wel weer vijf rimpels had bijgekregen!).

Hieronder kan je mee genieten van de foto’s die we die avond namen. Ze zijn nog helemaal niet bewerkt (maar dat zal u misschien wel merken). Meester Jan, alle Merodekinderen en -leerkrachten willen jou hartelijk bedanken voor alle toffe en interessante vaardigheden die jij ons kwam leren!

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht